Mediatheek

Je kunt in de mediatheek uiteraard van verschillende media gebruik maken:

Wat je moet weten over de mediatheek op Scala Rietvelden:

Openingstijden

Dinsdag 08.45 - 15.15 uur
Woensdag 08.45 - 15.15 uur
Donderdag         08.45 - 13.20 uur
Vrijdag
 
09.30 - 12.00 uur
13.15 - 15.15 uur

In de pauzes is de mediatheek ook open.

Lidmaatschap
Als je een leerling op Scala Rietvelden bent wordt je automatisch lid van de schoolmediatheek. Dit lidmaatschap kost niets. Aan het begin van het schooljaar krijgt elke leerling een nieuwe schoolpas. Op vertoon van dit pasje, waar je foto en je leerlingnummer op staan, kun je boeken lenen en van de computer gebruik maken. Het is dus belangrijk dat je altijd je pasje bij je hebt. Meld verlies of diefstal altijd bij de mediatheek! Je kunt dan gelijk een nieuwe pas aanvragen, de kosten hiervoor zijn € 8,10.

Mediatheek online
De catalogus van de mediatheek kun je ook online raadplegen via deze link:
http://scala.auralibrary.nl/auraic.aspx

Voor informatie over de Aura Library app, klik HIER.

Gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres
Om in te loggen op het schoolnetwerk heb je je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze gegevens krijg je als je op school komt en ze blijven je hele schoolcarrière geldig. Bewaar ze dus goed! Als je ze toch kwijt raakt, kun je ze één keer kosteloos opvragen bij de mediatheek. Bij een tweede of volgende keer kost dat € 1,-. Deze euro gaat naar de solidariteitsactie van school.

Je mag de computer uitsluitend voor leerdoeleinden gebruiken: dus geen spelletjes, niet msn'en etc. We hebben achter de balie een computer waarop we met je mee kunnen kijken.

Behalve inlogcodes krijg je van school ook een emailadres toegewezen. Omdat Hotmail niet altijd werkt, raden we je aan gebruik te maken van Webmail, zodat je gemakkelijk gegevens over en weer kunt sturen. Webmail is toegankelijk vanaf de site van school. Inloggen doe je met dezelfde inlogcodes.

Wat kun je nog meer doen in de mediatheek?
In de mediatheek kun je meer doen dan alleen boeken lenen of aan een computer werken. Je kan er ook tijdschriften lezen of huiswerk maken, informatie voor spreekbeurten, werkstukken en leesverslagen vinden, kopiëren, scannen en printen.

Wil je thuis nog verder aan het werkstuk werken, dan kun je de gevonden informatie naar huis mailen of op usb-stick opslaan. Usb-sticks kun je in de mediatheek voor één dag huren. Er zijn altijd twee medewerkers aanwezig om je te helpen als dat nodig is.

Algemene regels

  • De mediatheek is een werkruimte, dus er mag alleen op gedempte toon worden gesproken.
  • Ga voorzichtig met de apparatuur en het meubilair om.
  • Zet altijd de gebruikte spullen op de juiste plaats terug en laat geen rommel achter. Schuif na afloop je stoel aan.
  • Eten, drinken en snoepen is niet toegestaan!!!