Over ons festival Let's Go Wild!

Over ons festival Let's Go Wild! van vrijdag 21 juni jl.

 

 

 

Op vrijdag 21 juni vond binnen en buiten de school een ware festivaldag plaats. Het doel van deze dag was om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Nederlandse bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel.

Wethouder Jan Willem Mijnans gaf op het schoolplein het startschot voor een sponsorloop, waaraan zo'n 250 leerlingen meededen. Daarnaast waren er nog tal van andere activiteiten, zoals een fietstocht, een Fifa-toernooi, escape room, lasergamen en een voetbaltoernooi. Ook konden de bezoekers genieten van allerlei hapjes en drankjes die in verschillende kraampjes op het plein werden klaargemaakt, terwijl dj Jacelander de muziek verzorgde. Wie even genoeg had van de drukte in en rond school, kon genieten van een tocht met de fluisterboot.

Door al deze activiteiten is er tijdens deze dag bijna € 5000,- opgehaald! Dit bedrag werd opgehaald door de tomeloze inzet van leerlingen, docenten én natuurlijk alle bezoekers van deze meer dan geslaagde dag. Van dit geld zal rond de school een bloemenlint worden aangelegd met een bijenhotel. Daarnaast zal een deel van de opbrengst gaan naar Stichting de Grauwe Kiekendief, een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk.

Voor het vak ckv had 4 havo de opdracht om een activiteit en strategie te verzinnen om zoveel mogelijk geld op te halen. De leerlingen zijn erg inventief geweest, er zijn veel leuke dingen georganiseerd en er is veel geld opgehaald. Het groepje dat het meeste geld heeft opgehaald, 280 euro, was Price Paradise van Kim, Myrthe, Britt, Naomi en Rachelle. Maar ook de Fiesta Animals, Scaladage, Freek Shakes, De Frikkies, Tropical Cupcakes en Smooth Smoothies hebben veel geld ingezameld. Dit is ook allemaal mogelijk gemaakt door de sponsoren die de leerlingen hebben kunnen regelen. Wij willen de volgende bedrijven bedanken hiervoor: Farmfrites, Verhage, Zebra Tours, Douglas, Bakkerijk Smeets, Bruna, Kippie, Tasty, Bikes Point, Arcaplex, Primera, By Daily, Polyplastic, Voskamp, Leensvaart, AH, Dirk, D&R staal, Multivlaai, Velro, MORX, DoubleDfashion, Van Rooy&co, Pakker bv, Le Events, Club Leen en Intertoys.

  

 

Ga terug