Themaouderavond
7 december 2022

Themaouderavond: HELP!
Mijn kind verdwijnt in social media en gamen

Verdwijnt uw kind onmiddellijk in het gamen als het thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is uw kind voortdurend met de smartphone bezig en lijkt het 'online leven' soms belangrijker dan het 'echte leven'? Zijn FIFA, YouTube, Instagram of TikTok belangrijker dan sporten of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media?

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Maar zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het 'gevecht' te geraken?

Deze ouderavond staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van je kind en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!

Inhoud themaouderavond
Tijdens deze ouderavond gaan we op interactieve wijze in op deze onderwerpen. De inhoud wordt mede bepaald door aan te sluiten op vragen en ervaringen van ouders, dus eigen inbreng is zeer welkom! Waar Laurens* de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, bent u zelf de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt hij¬†u tot nieuwe inzichten en biedt hij¬†idee√ęn en handvatten om samen met uw¬†kind aan de slag te kunnen.

Om inzicht te hebben in het aantal personen dat we kunnen verwachten, vragen wij u om u aan te melden via ons secretariaat, tel. 0181-616722.

* De avond wordt verzorgd door Laurens Veltman. Hij coacht met Digital Awareness mensen en organisaties om zich niet te verliezen in digitaal gedrag. Hij verzorgt o.a. lezingen en workshops voor jongeren, volwassenen, ouders, scholen, organisaties en (zorg)professionals. Hierin koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan zijn werk als psycholoog en coach. Hij heeft geleerd om zelf de controle te houden over zijn (digitale) verleidingen en laat nu anderen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!

De avond vindt plaats op woensdag 7 december a.s. van 19.30 tot ca. 21.00 uur in de Agora van Scala Rietvelden (J.A. Heijwegenlaan 2) . De school is open vanaf 19.00 uur.