Laptops Rent Company
 

Op Scala Rietvelden maken we gebruik van verschillende online platforms. Dit gebruiken we voor het rooster, cijfers, huiswerk en het inschrijven voor flexuren. Het is daarom erg fijn als je op school beschikt over een eigen laptop. Deze gebruik je in een deel van de lessen en tijdens de flexuren.
 
Hoe kom ik aan een laptop?
Dat kan op twee manieren. Misschien heb je al een laptop of zijn je ouders van plan er een voor je te kopen. Je ouders kunnen er ook voor kiezen om via The Rent Company een laptop aan te schaffen. Dat hebben wij het liefst. Iedereen heeft dan dezelfde laptop waarvan we zeker weten dat je ermee kan doen wat nodig is op onze school. Je krijgt hierbij ook service en ondersteuning die een gewone winkel je niet kan bieden. Is tijdens de les je laptop defect of krijg je hem niet aan de praat? Dan kan je hem op school direct omruilen voor een werkend exemplaar. Jouw eigen laptop wordt ter plekke gerepareerd of opgestuurd. Uiteraard mag je de laptop die je tijdelijk leent, net als je eigen laptop gewoon mee naar huis nemen. Heb je geen laptop als je bij ons in de brugklas komt? Geen probleem, we hebben er een paar op voorraad die je op school kan gebruiken tijdens de lessen. Je mag deze laptop alleen niet meenemen naar huis.
 
Is het hebben van een eigen laptop verplicht?
We vinden het fijn als je er eentje hebt, omdat in het onderwijs steeds meer online gebeurt. Je kunt het vergelijken met een rekenmachine, woordenboeken voor Duits of Frans, of een atlas bij aardrijkskunde. Ze horen bij het onderwijs. Je kan ook zelf een laptop kopen, misschien wil je per se een MacBook of heb je een goede laptop thuis. Die mag uiteraard gewoon mee. Let er wel op dat de specificaties overeenkomen met onze eisen. Ook is het goed om te weten dat je met een eigen laptop geen ondersteuning van systeembeheer kan krijgen.
 
Hoe koop ik een laptop via The Rent Company?
Hierover krijgen je ouders binnenkort een bericht met uitleg hoe zij een laptop kunnen aanschaffen. Bij The Rent Company betaal je maandelijks een vast bedrag (afhankelijk van het model € 12,95 of € 15,95 per maand (48 maanden). Je krijgt er dan een servicepakket bij zodat je laptop altijd verzekerd is en je nooit zonder werkende laptop komt te zitten. Na het einde van de looptijd is de laptop van jou. Uiteraard kan de laptop ook in 36 termijnen of in één keer worden betaald. Als je de laptop uiterlijk op 31 juli 2023 bestelt, ben je er zeker van dat je hem aan het begin van het nieuwe schooljaar in je bezit hebt.

Meer informatie over The Rent Company vind je hier!