Decanaat havo


Begeleiding
De begeleiding van leerlingen bij het maken van een goede profielkeuze en het kiezen van een geschikte vervolgopleiding is de kern van activiteiten van de decaan.

Naast het gebruik van het keuzebegeleidingsprogramma Qompas in mavo en havo worden er verschillende voorlichtingsavonden en een opleidingsmarkt georganiseerd. Uiteraard bezoeken de leerlingen ook de opleidingen zelf tijdens proefstudeerdagen en meeloopdagen.

Decanaat havo
Decaan: mevrouw M. Vermeij . De spreekuurtijden worden vermeld op de deur van de decanenkamer.

Ook dit jaar vinden voor havo weer de nodige activiteiten plaats.
In klas 1 en 2 wordt een begin gemaakt met ori├źntatie op de studie en beroep. Dat doen we met behulp van de online methode Qompas. De leerlingen gaan niet alleen bekijken welke beroepen er zoal bestaan, maar leren ook de vraag te stellen wie ze zelf zijn en wat hun sterke kanten en vaardigheden zijn. Vanaf oktober zal de mentor aan de slag gaan met de klas tijdens het mentoruur.

De leerlingen uit leerjaar 3 starten eind september met Qompas Profielkeuze om zich te ori├źnteren op de verschillende profielen en vakken. In november is de profielenkickoff en zullen de derdeklassers kennismaken met de nieuwe vakken die gekozen kunnen worden bij de profielkeuze. Ook zal er een workshop gegeven worden om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een profielkeuze. In januari/februari zal u en uw zoon/dochter een uitgebreide voorlichtingsavond krijgen omtrent de profielkeuze en de wijze waarop een en ander bij ons op school is ingevuld. We rekenen op uw komst! Aansluitend moeten de leerlingen een voorlopige profielkeuze maken.

In de loop van oktober beginnen we met 4 havo met de ori├źntatie op de vervolgopleiding. Centraal staat daarbij de vraag wat uw zoon of dochter gaat doen na het behalen van het diploma. Het middel dat we daartoe op school onder andere inzetten is Qompas Studiekeuze. Uw zoon of dochter zal in dit kader de nodige opdrachten uitvoeren en ondertekend door u inleveren bij de mentor. Te denken aan een verslag van het bezoeken van een studiebeurs of opendag.

Tot slot iets over 5 havo. We hopen en verwachten dat uw zoon of dochter, samen met u, actief op zoek gaat naar de juiste studie of een ander traject. Mocht u daarbij onze hulp willen gebruiken, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Mevrouw M. Vermeij
ÔÇőm.vermeij@penta.nl