Scalatalent november 2017

Camiel Mudde

5 havo, 16 jaar (inmiddels oud-leerling)

Op Scala loopt veel talent rond. Talenten waar we trots op mogen zijn. Daarom zullen wij via de site van de school en via onze Facebookpagina elke maand een talent onder de aandacht brengen. Camiel Mudde uit 5 havo is de eerste.

Stel je voor: je loopt met je camera door een kasteel om wat mooie plaatjes te schieten en er komt ineens iemand achter je aan met een jachtgeweer. Natuurlijk is dit niet de normaalste zaak van de wereld, maar het is Camiel wel eens overkomen, tijdens het uitvoeren van zijn hobby nota bene! Camiel heeft namelijk een bijzondere hobby: urbexfotografie.

Camiel is 16 jaar oud en blinkt uit in de urbexfotografie. "Toen ik 9 jaar oud werd, kreeg ik een camera voor mijn verjaardag. Dit beviel wel en toen ik 12 jaar was, kocht ik mijn eerste spiegelreflex.’’ Camiel is urbexfotograaf. Urbexfotografie is het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen en niet openbaar toegankelijke locaties. "Vooral in België en Duitsland staan veel verlaten gebouwen. Met mijn camera probeer ik samen met een groep urbexfotografen het verval vast te leggen." Het maken van urbexfoto’s is niet zonder risico. "De plekken waar ik kom, zijn eigenlijk allemaal verboden om te komen. Je kunt een boete krijgen voor het betreden van een verboden terrein. Ik was eens in een verlaten kasteel omhoog geklommen, alleen toen kwam de beheerder van het kasteel achter ons aan, met een jachtgeweer! Deze spanning maakt het wel extra leuk natuurlijk."

 


Naast urbexfotografie houdt Camiel ook van stads- en straatfotografie. "Af en toe probeer ik op daken te klimmen van flats en gebouwen om de skyline vast te leggen. Ik doe dat vooral in Rotterdam, maar ik zou ook nog heel graag naar Hong Kong en New York willen!" Aan toekomstplannen dus geen gebrek bij Camiel. Wanneer Camiel zijn havodiploma behaald heeft, wil hij graag de Fotovakschool combineren met een economische studie in Rotterdam. "Ondernemen vind ik namelijk ook erg leuk en op deze manier kan ik ondernemen en fotografie combineren". In de toekomst wil Camiel zich ook specialiseren in andere takken van de fotografie, zoals portretfotografie.

De foto’s van Camiel zijn een lust voor het oog. Dat is ook op social media niet onopgemerkt gebleven. "Op Instagram is het een beetje uit de hand gelopen." Camiel heeft inmiddels al meer dan 7.000 volgers! Via het Instagramaccount van Camiel blijf je altijd op de hoogte van nieuwe mooie foto’s. Volg hem daarom via mudde.photograpy.

In onze school zijn in de gangen diverse werken van Camiel te bewonderen!