Scalatalent januari 2018

Eli Franklin

klas 2a, 14 jaar

Op Scala loopt veel talent rond. Talenten waar we trots op mogen zijn. Daarom zullen wij elke maand een talent onder de aandacht brengen. Deze maand: Eli, die American Football speelt.

Aan de andere kant van de oceaan is American football misschien wel de grootste sport die Amerika rijk is. In Nederland hoor je zelden dat iemand American football speelt. Toevallig heeft Scala Rietvelden een leerling die deze sport beoefent en hij is nog talentvol ook!

"Mijn vader en broers speelden American football. In 2007 hebben mijn ouders een vereniging (Spijkenisse Scouts) opgericht in Spijkenisse en zo ben ik er een beetje ingestroomd. Ik zit nu 8 jaar op American football. Toen ik jonger was, trainde ik alleen mee. Tegenwoordig speel ik ook wedstrijden." Eli is quarterback en hij heeft de taak de bal de bal zo snel mogelijk naar voren te gooien om aan te vallen. Een belangrijke rol in de aanval dus. Het leukste aan de sport vindt Eli het tackelen. "Bij American football gaat het er stevig aan toe. Als ik de bal heb, mogen tegenstanders mij tackelen, maar ik mag zelf ook hard inkomen."

Aan succes geen gebrek voor Eli. Hij heeft al drie keer het NK gewonnen in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar en is al bij verschillende leeftijdsgroepen kampioen geworden. Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde hij in 2016. "Ik werd uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player = meest waardevolle speler). Daar was ik best wel trots op." Zo betalen de trainingsuren zich goed uit. Eli traint maar liefst zes keer per week: drie keer met de groep en drie keer individueel. "Ik ga dan naar de sportschool om te trainen."

Eli is op de goede weg en hij heeft mooie ambities. "Na de middelbare school wil ik naar Amerika om zo school en American football te combineren. Ik weet nog niet wat ik wil studeren, maar ik wil in ieder geval naar Amerika. Dat staat vast. In Amerika is de sport veel groter en heb je meer kans om gescout te worden."

Wil je meer te weten komen over American football of wil je op de hoogte blijven van de prestaties van Eli? Ga dan naar www.spijkenisse-scouts.nl.

 

Lees ook:
- Jaden Adrianus, Scalatalent december 2017
- Camiel Mudde, Scalatalent november 2017