Scalatalent december 2017

Jaden Adrianus

klas 3e, 14 jaar (inmiddels oud-leerling)

Op Scala loopt veel talent rond. Talenten waar we trots op mogen zijn. Daarom zullen wij via de site van de school en via onze Facebook elke maand een talent onder de aandacht brengen. Deze maand staat voetballer Jaden Adrianus uit klas 3e centraal.

Jaden is een geboren voetbaltalent. Via SV WCR in Rhoon kwam hij terecht in de jeugdopleiding van de oudste voetbalclub die ons land rijk is: Sparta Rotterdam. Na hier twee jaar gespeeld te hebben, schittert Jaden tegenwoordig elke zaterdag in het groen-wit van Spijkenisse onder 15 jaar, waar hij op het één na hoogste niveau van Nederland speelt.

Jaden is blij met zijn transfer naar Spijkenisse. "Veel jongens met wie ik samenspeelde bij Sparta, verlieten de club, dus ik ging ook op zoek naar een nieuwe club. Ik mocht een keer een proeftraining meedoen bij Spijkenisse en toen werd ik aangenomen. Ik speel nu zelfs een aantal competities hoger dan vorig jaar en ik speel in een leuk team. Met een 7e plaats doen we het tegen de verwachtingen in erg goed. Het voetbal van dit seizoen gaat nog sneller, is nog mooier en is nog verzorgder dan dat van vorig jaar".

In het weekend zijn de mannen van Spijkenisse onder 15 soms lang onderweg om een wedstrijd te spelen. ‘’We spelen landelijk. Laatste zaten we drie uur in de bus naar Kerkrade voor een wedstrijd tegen Roda JC. We verloren met 1-0 … De terugreis duurde toen echt lang." Naast Roda JC speelt Jaden tegen nog meer bekende clubs, zoals NAC Breda, Excelsior en VVV Venlo. Ook Feyenoord is een van de tegenstanders. Feyenoord werd laatst zelfs met 3-0 verslagen! Binnenkort wacht de lastige wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Hopelijk gaan de drie punten dan ook mee de bus in richting Spijkenisse.

Vanwege een langdurige blessure was de vorige voetbaljaargang een tegenvallend seizoen voor Jaden. Dit seizoen is hij weer terug en staat hij zijn man in de achterhoede van Spijkenisse onder 15. "De spits van de tegenstander uitschakelen in de wedstrijd, vind ik een van de leukste dingen om te doen’’, vertelt Jaden. Scoren doet hij niet zo vaak vanwege zijn positie in het veld, maar in het beker heeft hij al een keer een doelpuntje meegepikt.

Het hoogtepunt van dit seizoen was voor Jaden het moment waarop hij hoorde dat hij gescout was door de KNVB. Na twee selectiewedstrijden is hij vanwege de sterke concurrentie afgevallen, maar voor Jaden was de uitnodiging een eer en een bevestiging dat hij goed bezig is.

Over de toekomst moet Jaden nog hard nadenken. "Ik weet nog niet of ik profvoetballer wil worden. Mij lijkt eventmanager ook leuk of een baan achter de schermen bij de televisie of zo." Voorlopig geniet Jaden elke keer weer wanneer hij op het voetbalveld staat en dat zal hij voorlopig nog blijven doen ook!

Lees ook:
- Camiel Mudde, Scalatalent november 2017